Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@00:22:55 GMT

آوازی که شهرام ناظری بر مزار نیما سر داد! + صوت

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۳۳۸۲۲

آوازی که شهرام ناظری بر مزار نیما سر داد! + صوت

باران می‌بارد ... خانه پدری نیما یوشیج سال‌هاست که به خانه ابدی او بدل شده است. شهرام ناظری بر مزار نیما نشسته و آوازی سر می‌دهد. آوازی که با صدای رعد و برق در هم می‌آمیزد. شاعر پیش از این سروده بود، «نیست یک دم شکند خواب به چشم کس و لیک، غم این خفته‌ی چند خواب در چشم ترم می‌شکند»؛ ناظری همین شعر را در سوگ پدر شعر نو فارسی خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باران همچنان می‌بارد و صدای ناظری در خانه می‌پیچد.

به گزارش ایسنا، امروز ـ ۲۱ آبان‌ماه ـ مصادف است با تولد ۱۲۳ سالگی پدر شعر نو فارسی. یکی از اشعار ماندگار نیما یوشیج، «می‌تراود مهتاب» است؛ همان شعری که شهرام ناظری به زیبایی در فضای باز مزار نیما یوشیج به صورت بداهه، آواز آن را سر داد. با وجود اینکه این شعر، اثری ساختارشکنانه در زبان فارسی به شمار می‌رود اما شهرام ناظری با صدای خود اثری شنیدنی از آن ارائه داد.

علاقه شهرام ناظری به نیما یوشیج تا آنجا پیش رفته است که چند سال قبل اعلام شد که قرار است این خواننده آلبومی را بر اساس اشعار نیما به آهنگسازی ارشک رفیعی منتشر کند؛ آلبومی که به نظر می رسد به مرحله انتشار نرسیده باشد.

البته در سال ۷۰ ناظری آلبومی را با آهنگسازی عطا چنگوک و با همراهی گروه شهرآشوب به نام «چشم به راه» منتشر کرد که در آن از اشعار حافظ، ابوسعید ابوالخیر، محمدرضا شفیعی کدکنی، ه. الف. سایه و البته نیما یوشیج استفاده شده بود.

شرکت در کنسرت بزرگداشت نیما یوشیج در استان مازندران که البته هیچگاه در قالب آلبومی منتشر نشد، از دیگر فعالیت های شهرام ناظری در ادای احترام به پدر شعر نو فارسی است.

در این قسمت می‌توانید به آوازی که شهرام ناظری بر مزار نیما یوشیج سر داده است، گوش دهید. این صوت توسط عوامل برنامه با کاروان شعر و موسیقی رادیو فرهنگ در اختیار ایسنا قرار داده شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: audio/mp3

علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج در ۲۱ آبان ۱۲۷۶ در روستای یوش بلده زاده شد. پدرش از ملاکین و گله داران قدیمی مازندران بود. تبار خاندان آنها به اسپهبدان از خاندان‌های قدیمی استان مازندران می‌رسد. او تا ۱۲ سالگی در روستای خود زندگی کرد و سپس به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و در مدرسه «سن لویی» مشغول به تحصیل شد.

پس از مدتی به تشویق نظام وفا؛ معلمش که خود شاعر و نویسنده بود، شروع به نوشتن شعر کرد. او پس از تحصیلاتش در وزارت دارایی مشغول به کار شد ولی به علت طبع گوشه‌گیر خود آن را رها کرد. علی اسفندیاری از سال ۱۳۰۰ نام خود را به نیما یوشیج تغییر داد. او در سال ۱۳۰۵ با عالیه جهانگیر ازدواج کرد. نیما یوشیج توانست در طول دورانی که شعر می‌سرود تحولی در شعر فارسی ایجاد کند، تحولی که تا پیش از آن غیرعملی می‌نمود. پدر شعر نو ایران در ۱۳ دی‌ماه سال ۱۳۳۸ در تهران درگذشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نیما یوشیج شهرام ناظري کیوان ساکت سالار عقيلي شهرام ناظری نیما یوشیج پدر شعر نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۳۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران تایباد روز دوشنبه در حاشیه این مراسم عقد گفت: این اقدام با هدف فرهنگ سازی ازدواج آسان انجام شد، تا جوانان به دور از صرف هزینه های اضافی و تجمل به فکر سنت ازدواج باشند.

فاطمه رضایی افزود: با گسترش روحیه ساده زیستی، همکاری و توجه مسوولان شاهد آغاز زندگی مشترک بسیاری از جوانان و کاهش معضلات اخلاقی در جامعه خواهیم بود.

وی ادامه داد: امروز این حرکت نشان از آن دارد که می توان در جوار مزار شهدا شادی هم کرد، بدون این که مرتکب گناهی شد.

در این مراسم، خطبه عقد «ابوالفضل حسینی» و «ساجده صادقی» از سوی مهدی حسن زاده نامقی مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان رضوی قرائت شد.

شهرستان تایباد ۱۲۶ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.

شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • (ویدیو) نجم‌الدین شریعتی بر مزار خودش فاتحه خواند
  • پخش «رخنه» سریال جدید تلویزیون از امشب
  • ببینید | نماز جماعت بر عرشه ناو شهید ناظری سپاه
  • قتل خونین مرد گمشده توسط ۲ دوست چاقوکش در اتوبان همت
  • مادری که ۲۲ سال است هر پنجشنبه به مزار پسر شهیدش می‌رود + فیلم
  • زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر
  • ماجرای جالب شاعر شدن شهرام شکیبا + فیلم